Daca esti in cautarea unei camere frigorifice, ai ajuns in locul potrivit! Contacteaza-ne pentru a gasi cea mai buna solutie pentru tine si afacerea ta!

Ce este o camera frigorifica?

Practic, o camera frigorifica este o incapere special destinata prelucrarii termice, dar si depozitarii la temperaturi scazute a produselor alimentare si nu numai. Acestea sunt utile cel mai adesea in magazine, supermarketuri, hypermarketuri, abatoare, depozite legume-fructe, florarii, farmacii sau depozite carne pentru a pastra produsele in conditii optime.

camere frigorifice

Cum functioneaza o camera frigorifica?

Ei bine, diferenta dintre o astfel de camera si un frigider normal, pe care noi toti in detin acasa, nu este foarte mare! Pe scurt, o camera frigorifica este un spatiu izolat unde se folosesc unitati de racire pentru scaderea temperaturii din interiorul acesteia la nivelul ales de noi. Temperatura din acest spatiu este monitorizata cu ajutorul unui termostat. Principiul de baza este racirea aerului care este introdus in interior si circulatia continua a acestuia. Dat fiind acest fapt, izolarea camere frigorifice reprezinta un element vital care va preveni schimbarile de temperatura din interior.

Tipuri de camere frigorifice

Exista doua tipuri de camere frigorifice si anume:

  • De refrigerare – acestea sunt destinate, in general, pastrarii medicamentelor, vinului, alimentelor, florilor, etc. Grosimea panourilor folosite in constructia acestora este intre 60 mm si 100 mm. Temperatura obtinuta in aceasta se va mentine intre +14°С si -25°С, in functie de dorinta clientului.
  • De congelare – acestea sunt destinate, in general, congelarii produselor (carne, peste, etc.). De acesta data, grosimea panourilor folosite va fi mai mare, si anume intre 80mm si 120mm. Temperatura obtinuta se va mentine intre -25°С si va ajunge pana la -40°С. Timpul de racire si congelare a produselor poate varia intre 2 si 24 de ore.

Cum sa alegi cea mai buna camera frigorifica?

Nici acest lucru nu este la indemana oricui! Asa ca, nu ezita sa ne contactezi telefonic si sa stabilim impreuna care este cea mai buna alegere pentru tine si afacerea ta. Alegerea unei camere frigorifice nu este usoara, aceasta depinzand de foarte multi factori importanti. In functie de domeniul tau de activitate, specialistii nostri vor lua cea mai buna decizie pentru construirea unui spatiul frigorific optim pentru afacerea ta.

Marimea camerei frigorifice este si aceasta, foarte importanta. Dimensiunile acesteia trebuiesc alese in functie de produsele destinate depozitarii. In functie de folosinta acestui spatiu si tipul de produse depozitate se va stabili cu exactitate marimea camerei dumneavostra.

Totodata, temperatura necesara este foarte importanta! Ai nevoie de o temperatura de congelare sau de refrigerare? Daca ai nevoie sa pastrazi produsele congelate, vei avea nevoie de o temperatura de congelare de sub -25°С. In caz contrar, vom alege o temperatura de refrigerare care va atinge maxim -25°С.

Asadar, sunt foarte multi factori de care trebuie sa tii cont in alegerea celei mai bune optiuni pentru tine si afacerea ta! Asiguram transport, montaj, mentenanta si service! De asemenea, oferim si posibilitatea platii in rate, unica in Romania pentru constructia de camere frigorifice!