O echipa de cercetatori de la Institutul Tehnologic din Israel a creat un antricot folosind tehnologia de bio-printare 3D.

Aceasta initiativa este rezultatul colaborarii celor de la Technion cu firma Aleph Farms. In cadrul acestei tehnici de bio-tiparire 3D, oamenii de stiinta cultiva, intr-un substrat unic, celule naturale derivate de la animale. Substratul infasoara celulele intr-un mod care le incurajeaza sa produca mai departe “caramizile” intregului tesut.

antricot bio-printat 3D

Tot in conditii controlate, interactiunile dintre aceste celule duc la crearea unui tesut cu diferite calitati ale carnii.

Sistemul de spatii care imita vasele de sange formate in tesut, permite absorbtia nutrientilor in tesut si, in plus, ii confera acestuia forma si structura unei bucati obisnuite de carne pentru friptura (antricot).

Potrivia oamenilor de stiinta, antricotul bio-printat 3D ofera “aceleasi senzatii de gust, aspect si miros ca o friptura normala, frageda, gustoasa si suculenta obisnuita“.

Antricotul obtinut astfel, contine tesut muscular adipos la fel ca unul obisnuit si un sistem ce imita perfect vasele de sange. Acesta permite producerea oricarui tip de carne pentru friptura, de orice dimensiune.

Apropo, produsele comercializate de tine trebuiesc pastrate in depozite frigorifice la o temperatura constanta si controlata? Lasa asta pe mana nostra!